Lokalne specjały najlepsze na Wielkanoc! „Wspieraj Wielkopolskich Producentów!”

Już po raz piąty Samorząd Województwa Wielkopolskiego zaprasza do udziału w akcji „Wspieraj Wielkopolskich Producentów!”. Akcja ma na celu promocję i wsparcie lokalnych producentów zdrowej i tradycyjnej żywności oraz restauratorów – członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska.

Wielkanoc w Wielkopolsce to czas szczególny, wyróżniający się wyjątkowymi produktami oraz potrawami. Żur, barszcz biały, pieczony udziec, chleb na zakwasie czy biała kiełbasa to lokalne specjały, charakteryzujące się wysoką jakością i doskonałymi smakami.
– W wielkopolskich kulinariach zawsze stawiamy na to, co najlepsze i sprawdzone, doceniając jednocześnie niespotykany smak i jakość. Podczas przedświątecznych zakupów zachęcam do kupowania produktów oraz odwiedzania miejsc oznaczonych charakterystycznym logiem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska. Są godne polecenia – mówi Krzysztof Grabowski, Wicemarszałek Województwa Wielkopolskiego.
Ułatwieniem dla klientów jest specjalnie stworzona baza kontaktów restauracji oraz producentów należących do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska, którzy prowadzą zarówno sprzedaż zdalną, z dowozem do domu jak i oferują odbiór bezpośredni.
W szerokiej gamie produktów lokalnych znajdują się znane na całym świecie wielkopolskie specjały, takie jak: sery, wędliny, mięso, miody, oleje, przetwory z warzyw i owoców, soki oraz pieczywo. Interesującą propozycję złożyli także wielkopolscy restauratorzy, którzy na zamówienie przygotowują ulubione zestawy obiadowe, pyszne desery i ciasta. Przyjmowane są również zamówienia na przygotowanie dań wielkanocnych typowych dla tradycji wielkopolskich.
Aby dołączyć do akcji wystarczy wejść na stronę Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska (www.sdk-wlkp.pl) lub skorzystać z aplikacji na smartphony Kulinarna Wielkopolska, wybrać interesujący produkt lub restaurację i złożyć zamówienie online bądź telefonicznie.
Lista firm w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski:
RESTAURACJE, INNE PUNKTY GASTRONOMICZNE ORAZ OBIEKTY ŚWIADCZĄCE USŁUGI HOTELARSKIE (cz. 1)
RESTAURACJE, INNE PUNKTY GASTRONOMICZNE ORAZ OBIEKTY ŚWIADCZĄCE USŁUGI HOTELARSKIE (cz. 2)
MIODY
PIEKARNIE i WYROBY CUKIERNICZE
WARZYWA I OWOCE
NABIAŁ
WĘDLINY
OLEJE
SPRZEDAWCY ARTYKUŁÓW ROLNO-SPOŻYWCZYCH WYSOKIEJ JAKOŚCI I SKLEPY FARMERSKIE
ROLNICY, OGRODNICY, PRZEDSIĘBIORSTWA RYBACKIE
Zapraszamy na stronę internetową: www.sdk-wlkp.pl oraz do pobrania bezpłatnej aplikacji kodem QR. Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska znajdziecie Państwo również w mediach społecznościowych – na Facebooku oraz Instagramie.



Zostaw odpowiedź

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Pin It on Pinterest