OŚWIADCZENIE Właścicieli oraz Zarządu Fabryki Mebli WERSAL

Oświadczenie Właścicieli oraz Zarządu Fabryki Mebli WERSAL w związku z pojawiającymi się nieprawdziwymi informacjami, dotyczącymi aktualnej sytuacji pracowników oraz firmy.

Od momentu pojawienia się w firmie pierwszego potwierdzonego przypadku COVID-19 wspólnie z powołanym sztabem zarządzania kryzysowego, służbami sanitarnymi i medycznymi, samorządem powiatu, gminy oraz Wojewodą podjęliśmy natychmiastowe działania. Wzmocniliśmy wewnętrzne wymagania oraz procedury, by wyeliminować ryzyko rozpowszechniania się wirusa wśród pracowników i zagwarantować bezpieczne warunki pracy na każdym stanowisku.

Dzięki natychmiastowej, stałej i pełnej 24h/dobę koordynacji – działania w zakresie walki z COVID-19 przebiegają bardzo sprawnie, od poboru pierwszych wymazów, do otrzymania indywidualnych wyników badań. Wszyscy zatrudnieni Pracownicy firmy, od momentu wystąpienia pierwszego przypadku, mają przeprowadzane badania na obecność COVID-19 – według procedur służb sanitarnych. Do momentu otrzymania wyniku, pracownicy przebywają w izolacji domowej.

Wszystkie obiekty są profesjonalnie dezynfekowane przed powrotem pracowników z ujemnym wynikiem testu oraz zapewnione są dodatkowe środki bezpieczeństwa na każdym stanowisku pracy. Pragniemy podkreślić, że pracownicy powracający do pracy z ujemnym wynikiem testu – nie mieli i nie mają kontaktu z pracownikami oczekującymi na badanie i jego wynik.

Jesteśmy przekonani, że tak szybka reakcja i szereg podjętych i podejmowanych działań m.in. poprzez wykonanie ponad 1000 testów na obecność COVID-19 oraz wdrożenie restrykcyjnych procedur sanitarnych i zasad bezpieczeństwa na terenie całego zakładu pracy, pozwoli zapobiec rozprzestrzenieniu się wirusa z gwarancją bezpiecznej pracy.

Dziękujemy za pomoc i wsparcie wszystkim zaangażowanym instytucjom i osobom w tej trudnej walce. Pracownikom, ich Rodzinom, a także wszystkim Mieszkańcom okolicznych miejscowości w tym trudnym dla wszystkich czasie, życzymy zdrowia.

Prosimy także o nierozpowszechnianie nieprawdziwych informacji, które godzą w dobre imię pracowników oraz działają na szkodę firmy. Będziemy zmuszeni, w tych konkretnych przypadkach wyciągać konsekwencje prawne.

Zarząd Fabryki Mebli WERSAL

Jankowy, 20.05.2020

Zostaw odpowiedź

Your email address will not be published. Required fields are marked as *